Galleri

Foto er en viktig del av datameterialet mitt. Gjennom foto kan man fange ting som det er vanskelig å beskrive og det gjør det letter å gå tilbake i tid senere og se alle stedene jeg har vært i byen.
Spor av sikkerhet og overvåking er overalt.
Down-town Johannesburg.
Down-town Johannesburg
De gule, brune og grå områdene er restene etter gruvedriften i Johannesburg. Uten gruvene ville det mest sannsynlig ikke blitt bygget en by akkurat her.
Johannesburg skyline
Hvordan ser fremtidens byer ut?

I dette bygget bor folk ulovlig. De har etablert seg både i og utenfor bygningen.
Der det er folk finnes det økonomiske muligheter. Her har en liten hårsalong kommet i stand rett ved siden av det okkuperte bygget.

Midlertidighet. Gatekunst forsvinner. Det blir revet ned, malt over, slitt vekk på grunn av vær og vind, overflaten det ble plassert på sprekker opp og flasser av. Andre kunstnere legger sitt verk oppå. Kunsten og kunstnere viser endring og dynamiske realsjoner. Det viser hvilke meninger, følelser uttrykk som til en hver tid uttrykkes i det urbane rom.
Place of Light
Maboneng.
Nytt veggmaleri er snart ferdig. Det som varder før er nå borte.
Nesten ferdig. hvor lenge skal det stå?

Utsikt over Sandton, Afrikas rikeste kvadratkilometer

Foto: OEM

Apartheid Museum

Under Apartheid var innganger, benker, skoler, sykehus, butikker og gater systematisk segregert med klare skilter og regler for hvem som kunne bevege seg hvor.
Fra toppen av Carton Centre får man en 360-utsikt til Johannesburg sentrum.
The Big Issue Vendor
Hverdagen for en gateselger i Cape Town.
urbane bygeiter er det lite av i de forstedene jeg gjør feltarbeid. Her i Soweto er det et vanlig syn.

Midt i bildet står The Ponte, et at Johannesburgs mest ikoniske bygg.

I området som kalles Old Fadama var det mye aktivitet og energi
For mange av innbyggerne her er resirkulering og sortering av avfall eneste inntektskilde. Foto: OEM

Det var liv i gatene da vi besøkte Old Fadama – folk, motorsykler, geiter, kuer, kvinner som lagde mat i store gryter, barn som spilte fotball og resirkulering av plast var noen av aktivitetene som møtte oss.
Overblikk over Accra på kveldstid. Foto: OEM
Oxford Street, en av hovedgatene i Accra.
I Appolonia City møtte vi på noen sikkerhetsvakter fra militæret, og han ene ville veldig gjerne ta bilde med meg (han kalte meg «journalisten»). Jeg prøvde å ha like mye swag som Tony, men han vant definitivt.
Obligatorisk gruppebilde må vi selvfølgelig ha. Fra venstre øverste rad:
Da jeg gikk gjennom bosettingen merket jeg hvor myk bakken var. Siden bosettingen er bygget på en lagune må innbyggerne hele tiden fylle på med materialer, særlig sagflis og skall fra kokosnøtter, for å opprettholde en tørr grunn. I tillegg er alle husene er bygget på påler, men dette er ikke nok for å unngå oversvømmelser.

Johannesburg sentrum